Missie icon

Missie

Bijdragen aan het bevorderen van ethiek en integriteit binnen organisaties

Onze droom
Als non-profit centre willen we bijdragen aan een klimaat waarin organisaties verantwoord opereren en waarin integer handelen vanzelfsprekend is. In organisaties draagt iedereen bij aan het bevorderen van integer gedrag en het bouwen van een ethische cultuur.

Waar wij voor staan
In Nederland willen wij de standaard neerzetten voor organisatieintegriteit zodat organisaties planmatig aan een ethische en integriteitsbewuste cultuur kunnen bouwen. We willen mensen bij elkaar brengen om de kennis en de dialoog over integriteit en ethiek te bevorderen. We willen de competenties versterken van professionals die organisaties helpen met integriteitsmanagement.

COI missie mensen lopen door ruimte

We dagen organisaties uit

Met het aanbieden van de COI-standaard voor integriteitsmanagement helpen we organisaties (publiek, privaat en professie) met het planmatig en duurzaam bevorderen van een integriteitsbewuste cultuur. We dagen daarbij organisaties uit een eigen visie op integriteit, waarden en principes te ontwikkelen. Via een open platform reiken wij tools aan en worden good practices gedeeld die voor iedereen toegankelijk zijn.

Met ons netwerk initiëren we activiteiten gericht op de uitwisseling van (wetenschappelijke) kennis en toepassingen over organisatieintegriteit en ethiek. We organiseren bijeenkomsten voor intervisie en faciliteren de dialoog over kwesties en ontwikkelingen in het vakgebied van ethiek en integriteit. We brengen wetenschappelijke onderzoeken en actualiteiten onder de aandacht.

Met ons opleidingsprogramma versterken we de competenties en kennis van professionals zodat zij in staat zijn de organisatie te helpen planmatig aan een integriteitsbewuste cultuur te bouwen.

Als centre zijn wij mensen met passie voor het vak. We houden van innoveren en hebben een scherp oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. We willen zodoende bijdragen aan een verantwoord maatschappelijk klimaat in Nederland.

Organisatie icon

Onze organisatie

Een gedreven team

Vier kernactiviteiten
Bij het Centre for Organisational Integrity werkt een gedreven team met diverse achtergronden samen aan het uitwerken van de doelstellingen van de stichting. Hierbij heeft het bestuur de dagelijkse leiding en coördineert de vier kernactiviteiten. Lotte Reitsma LLM is voorzitter van het bestuur.

De Raad van Toezicht geeft het bestuur aanwijzingen en advies over kwaliteitsbewaking, onderhoud en verdere ontwikkeling van de COI Standaard kaderen de kerntaken. Prof. Jonathan Soeharno is voorzitter van de Raad van Toezicht.

Bestuur

Lotte Reitsma LLM
Malouke Kuiper MSc
Femke Kruiderink
Jelte de Kock

Raad van Toezicht

Prof. dr. mr. Jonathan Soeharno
Voorzitter
Drs. Celia Noordegraaf
Alain Hoekstra MSc
Diederik Slob
Prof. dr. Leen Paape
RA RO CIA
Alumni icon wit

Alumni Netwerk

Uitwisseling van kennis en ervaring

COI Alumni Netwerk
Met ruim 100 alumni en de jaarlijkse leergang groeit het COI Alumni Netwerk gestaag. De alumni van de COI Leergang Integriteitsmanagement werken bij diverse organisaties uit het bedrijfsleven en (semi-)publieke sector. Het COI Alumni netwerk heeft een belangrijke rol in het bevorderen van kennisuitwisseling over ethiek en integriteit, best practices, nieuwe ontwikkelingen en collegiale intervisie.

Alumni Committee
Het Alumni Committee organiseert en faciliteert de informatieuitwisseling en netwerkfunctie van de COI alumni en geïnteresseerden. Meerdere keren per jaar organiseert zij alumni events en webinars met open inschrijving.

COI going to alumni bijeenkomst

Alumni Committee

Marijke van der Ploeg
Remco Koster
Melanie Wijnbergen
Ikram Ferdi

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het COI Alumni Netwerk, een bijeenkomst bijwonen of in contact komen met een van de COI alumni? Neem gerust contact met ons op.

COI Alumni zijn werkzaam bij

Oorsprong icon

Oorsprong

Waar we vandaan komen

Grondleggers
Het Centre for Organisational Integrity (COI), voorheen: Stichting SIO, is opgericht in 2012 door mr. Arthur Docters van Leeuwen, voormalig bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, en drs. Maarten de Jong, oprichter en voormalig directeur van het Department of Institutional Integrity bij de Wereldbank in Washington D.C.

Integriteitsstandaard voor organisaties
Porf. Ronald Jeurissen, drs. Maarten de Jong en Bastiaan Odijk zijn de auteurs van het Stimuleringskader Integere Organisatie (het SIO kader). In 2010 startte hun samenwerking rond de ontwikkeling van een integriteitmanagementsysteem. De gedachte was om met een ontwikkelmodel organisaties te kunnen helpen met hun integriteit. In 2012 werd door hen het SIO-kader gelanceerd: hét ontwikkelmodel voor integriteit in organisaties.

Oprichting Stichting SIO
Om het SIO-kader op een onafhankelijke wijze toegankelijk te maken voor organisaties in de samenleving werd in 2012 naar het idee van mr. Arthur Docters van Leeuwen de gelijknamige Stichting SIO opgericht. De stichting heeft sindsdien tot doel om het SIO kader te beheren en opleidingen te verzorgen die bijdragen aan integriteitsmanagement.

Centre for Organisational Integrity
In 2020 is Stichting SIO omgedoopt tot Centre for Organisational Integrity (COI). Naast het promoten van de COI-standaard en de Leergang Integriteitsmanagement, focust het COI zich op het bevorderen van de uitwisseling van kennis, wetenschappelijke inzichten en best practices op het gebied van ethiek en integriteit binnen organisaties. Dat doet zij samen met het opgebouwde Alumni netwerk.

Inschrijven nieuwsbrief

Ik schrijf me in voor de periodieke nieuwsbrief van de Stichting COI.
Ik begrijp dat mijn naam en e-mailadres ten behoeve hiervan in een database worden opgeslagen.

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Bedankt voor uw inschrijving voor de COI nieuwsbrief.
Een bevestiging van inschrijving wordt gestuurd naar:

Indien u na 5 minuten geen bericht heeft ontvangen dan is het bericht wellicht in de spambox terecht gekomen . Staat hij daar ook niet bij dan kunt u ons contacten via info@stichtingcoi.nl

Met vriendelijke groeten.
Stichting COI
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Aanmelden COI Leergang Integriteitsmanagement

Na aanmelding nemen we contact met u op en ontvangt u het inschrijfformulier.

Ik meld me aan voor de COI Leergang

Aanmelden COI Leergang

Veel dank voor uw aanmelding! We sturen het inschrijfformulier voor de COI Leergang op naar:
Na ontvangst van het inschrijfformulier maken we de inschrijving definitief. Bij vragen kunt u contact opnemen met ons via info@stichtingcoi.nl

Met vriendelijke groeten.
Stichting COI
Oops! Something went wrong while submitting the form.